Caracteristicile implantării mamare

Relativ recent, a apărut o nouă ramură a medicinei - chirurgia estetică, al cărei scop este implantarea sânilor. Potrivit statisticilor, cel mai adesea sexul frumos, nemulțumit de mărimea sânilor, apelează la serviciile chirurgilor plasticieni. Operațiile de mărire a sânilor se efectuează cu ajutorul implanturilor speciale.

Indicațiile pentru aceasta pot fi:

  1. Dorința pacientului de a crește dimensiunea sânului și de a-i oferi o formă mai atractivă.
  2. Reconstrucția sânilor după mastectomie radicală (înlăturare), din cauza diferitelor boli.
  3. Asimetria glandelor mamare.
  4. Anomalii congenitale și defecte anatomice.
  5. Consecințele traumei.

Când o femeie decide că are nevoie de o operație de mărire a sânilor, se confruntă cu 3 sarcini principale, de care va depinde în mare măsură un rezultat pozitiv: alegerea unei clinici, a unui chirurg specialist și a tipurilor de implanturi mamare.

chirurgi plastici pentru marirea sanilor

Alegerea unui specialist

Cum să alegi clinica și chirurgul plastician potrivit? În orașele mari, există multe clinici care oferă servicii de chirurgie plastică. Există o teamă de a da peste specialiști fără scrupule și apoi de mulți ani să plătească cu sănătatea și nervii uzați. În practica juridică, există destul de multe precedente când au fost trași la răspundere și obligați să plătească daune materiale și morale.

Trebuie amintit că costul implanturilor bune și munca unei echipe de medici este destul de mare. Nu ar trebui să cumpărați diferite promoții și reduceri, dacă o operațiune este oferită la un cost mult mai mic decât media pieței, atunci este mai bine să nu vă riscați sănătatea și să refuzați.

Există mai multe criterii pentru o alegere competentă a clinicii:

  1. Instituția deține permise, licențe corespunzătoare, specialiștii săi au urmat o pregătire de specialitate și prezintă copii legalizate ale absolvirii universității, cursurilor de specializare.
  2. Clinica dispune de toate echipamentele necesare, inclusiv aparate de resuscitare si terapie intensiva.
  3. Operația este efectuată de o echipă de chirurgi, resuscitatori, asistenți operatori.
  4. Costul serviciilor include îngrijirea și supravegherea postoperatorie.
  5. Clinica are recenzii bune ale pacienților și este respectată în comunitatea medicală.
  6. Medicul vorbește în detaliu despre nuanțele operației și contractul de service, inclusiv o secțiune despre posibilele complicații.
  7. Clinica verifică cu atenție starea de sănătate a pacientului înainte de a stabili data operației.

Așadar, a fost stabilită clinica și chirurgul plastician care va efectua operația. Rămâne de ales implanturile mamare.

alegerea implantului pentru marirea sanilor

Alegerea implanturilor

Ce sunt ei? Implanturile mamare sunt o cochilie umplută cu o anumită compoziție.

Ca umplutură se folosesc:

  • ser fiziologic;
  • gel;
  • amestec de soluții.

Implanturile mamare cu soluție salină în stadiul actual de dezvoltare a chirurgiei estetice practic nu sunt utilizate. Ele nu pot oferi un efect cosmetic pe termen lung - în timp, pe suprafața sânului apar pliuri și tuberculi. Conținutul de gel din implant nu se poate mișca atât de liber, așa că este de preferat.

Cea mai recentă generație de implanturi de la producători occidentali de top se bazează pe un gel special care nu se mișcă atunci când poziția corpului se schimbă. Drept urmare, sânul își păstrează forma atractivă pentru mulți ani.

Implanturile mamare cu gel au:

  1. Carcasă exterioară durabilă din fibră de silicon.
  2. Gel de umplutură coeziv având o consistență de jeleu.
  3. Când este spart, gelul nu se scurge în țesutul mamar, ci rămâne în interior.

Este important să alegeți un implant anatomic care să se potrivească formei naturale a sânilor pacientului. Cu pieptul plat, se recomanda instalarea implanturilor in forma de lacrima, cu lasare - rotunda. Chirurgul și pacientul trebuie să ajungă la o decizie comună cu privire la mamoplastie și implanturi. În clinicile bune, se propune crearea unui model 3D, care să facă posibilă evaluarea rezultatului unei operații viitoare.

Pe lângă formă, se selectează dimensiunea implanturilor. În modelele moderne, o dimensiune corespunde la 150 ml de gel de umplutură. Dacă se plănuiește creșterea mărimii sânului cu două dimensiuni, se selectează implanturi cu un volum de 300 ml.

Există cazuri speciale când chirurgul injectează umplutura în carcasă în timpul operației. El ia o decizie individuală cu privire la cantitatea de gel care trebuie injectată pe baza:

  • proporțiile corpului,
  • latimea pieptului,
  • mărimea actuală a sânilor
  • densitatea pielii.

După ce implantul este plasat în sân, se formează în timp o capsulă de țesut conjunctiv, care pătrunde în porii săi. Sânul devine natural moale la atingere și nu se deformează în timp. La unii pacienți se creează o capsulă foarte densă, ceea ce face glandele mamare dure. În timp, acest lucru le poate face să-și piardă forma.

implant de marire a sanilor

Localizarea implanturilor

Cum sunt poziționate implanturile în timpul intervenției chirurgicale? Locația implanturilor în sân determină forma glandelor mamare. Cât de repede și de bine „prind rădăcini" în organism depinde de alegerea lui corectă.

Există mai multe moduri de a plasa implanturi:

  1. Deasupra mușchiului pectoral. Pacienții trec rapid și ușor de perioada de reabilitare, edemul dispare în scurt timp. Contracția mușchilor pectorali nu provoacă deformarea implantului. Dar, în timp, poate crește într-o capsulă conjunctivă densă, ceea ce face mamografia dificilă.
  2. Sub muşchiul pectoral. În acest caz, implantul nu va interfera cu mamografia, nu devine acoperit cu o capsulă densă, dar poate fi deformat din cauza contracției glandelor mamare.
  3. Poziție intermediară între fascia mușchiului pectoral și țesuturile glandei mamare. Acest lucru vă permite să fixați în siguranță implantul și să evitați efectele negative.

Implantarea sanilor se face intr-o clinica, de obicei sub anestezie generala. Chirurgul face o incizie de sub axilă sub pliul sânului sau în jurul areolei. În acest caz, rămân cicatrici mai puțin vizibile. Durata operației, în funcție de complexitate, este de 1-2 ore.

fata care tine implanturi pentru marirea sanilor

Perioada de recuperare după mamoplastie

În prima zi după operație, pacientul rămâne sub supravegherea medicilor și a personalului medical din clinică. Cu stare de sănătate normală, ea este externată după ce s-a îmbrăcat în a doua zi. În a 5-7-a zi după operație se efectuează examinări de control și, dacă este necesar, se fac pansamente, iar în a 10-14-a zi se îndepărtează suturile. Restul perioadei de reabilitare, în absența complicațiilor, este efectuat chiar de pacientă.

Ea trebuie:

  • purtați lenjerie specială de compresie prescrisă de medic,
  • limitați încărcarea fizică asupra brâului umăr,
  • în proces de recuperare pentru a fi angajat într-un mod obișnuit de viață,
  • protejează pieptul de rănile cauzate de supraîncălzire și hipotermie,
  • revenirea treptat la sport.

Întreaga perioadă de reabilitare, când edemul dispare complet și se pot evalua rezultatele mamoplastiei, este de 4-6 luni.

pregatire pentru operatia de marire a sanilor cu implanturi

Riscurile operației de mărire a sânilor

Mamoplastia aparține categoriei de operații complexe, după care pot apărea complicații chirurgicale generale:

  1. Sângerare. Riscul de sângerare este crescut de coagularea slabă a sângelui, uneori un vas de sânge nesuturat sau o sutură ruptă poate fi cauza.
  2. Infecţie. Câmpul operator pentru mamoplastie este extins, o infecție de la pielea din jur poate pătrunde în rană.
  3. Formarea de cicatrici dense. Uneori, la locul suturilor se formează cicatrici desfigurante. Ele sunt îndepărtate prin excizie.

Pe lângă complicațiile chirurgicale generale, există specifice inerente operațiilor de mărire a sânilor:

  1. Ruptura implantului. În cazuri rare, acest lucru se întâmplă din cauza încălcării regimului pacientului în timpul perioadei de reabilitare sau ca urmare a defectelor implantului.
  2. Deformarea sanilor cu implanturi rotunde. Apare dacă pacientul ignoră purtarea lenjeriei de compresie sau din cauza tacticilor alese incorect pentru instalarea implantului.
  3. Pierderea senzației la mamelon și areola. Motivul este o încălcare a integrității terminațiilor nervoase.
  4. Edem din cauza drenajului limfatic afectat.
  5. Formarea unei membrane capsulare dense, care poate deforma sânul cu implanturi anatomice.
sutien dupa marirea sanilor cu implanturi

Mărirea sânilor alternativă

Există o alternativă la operația de mărire a sânilor? Utilizarea produselor cosmetice - creme, geluri, unguente nu dă rezultate pozitive. Nu vă puteți mări sânii în acest fel. În plus, hormonii pe care îi conțin pot provoca o stare de dezechilibru foarte greu de corectat.

Lipsa volumului și asimetria pot fi compensate prin purtarea unui sutien special. Dar totuși, doar operația de mărire a sânilor poate reda femeii încrederea în sine și atractivitatea acesteia.